nyuszi étterem - bunny restaurant


Még mindig kicsit másról írok, mint a varrományokról de ez most friss....szombaton a nyuszi étteremben ebédeltünk, mert a kicsi lányom már hét közepén előrukkolt azzal az ötletével, hogy szombaton én nem főzhetek, hanem ezúttal csakis ő készíti el az ebédet. "Neked Mama, pihenned kell"- mondta. Gondolom mondanom sem kell, mennyire meghatódtam, különösen hogy végig kitartott az elképzelése mellett és nem is engedte, hogy bármit segítsek, leszámítva, hogy pénteken együtt vettük meg a kifliket. Így a menü igen egyszerű, de annál finomabb volt, májgombócleves (Anyukám által küldött gombóckákból) és mákos guba. Ez utóbbiban csak a mákdaráláshoz kért némi segítséget, de azt is az Apukájától.
I write again a bit different than sewing, but this happened last Saturday. My little daughter had decided at the beginning of last week to make dinner for us on Saturday and serve it in her bunny restaurant. She was persistent and kept telling me "You have to have a little rest, Mummy". So she made it and I was very touched. It was an easy, but delicious dinner, a light soup with liver dumplings (from my Mom :) ) and a hungarian speciality called "mákos guba"...crescent rolls cut, soaked in hot milk and eaten with a mixture of sugar and poppy seeds. The only help she asked from me was buying the rolls, and she also asked help from her Dad to mill the poppy seeds.

1 megjegyzés:

Unknown írta...

Kis cukorfalat! És milyen ügyesen szeleteli azt a kiflit! :)
Nekem is szokott ilyen jó dolgom lenni, - bár már egyre ritkábban ahogy kamaszodik a csajszi, már mindjárt 13 és túlnőtt rajtam 2 centivel :)) -
olyankor zöldségleves és tarkabarka süti a menü.