kcwc hatodik nap - kcwc day six

A gyerekruha varrós hét hatodik napjának ez a kisruha lett a gyümölcse. A szabásmintát ezúttal is egy egészen más ruha szabásmintájának átalakításával készítettem, az almás zseb pedig saját ötlet. Felmerült még a szívecske is, de megkérdezve KicsiLányt, ő az almára szavazott. Puha termovelúr maradékokból varrtam, ami több szempontból is jó, részben jól melegít a most már igen csípős őszi napokon, varrás szempontjából pedig igen hálás anyag, mert tisztázni sem kell a széleket. Ezt a sárgát eredetileg egy tigris jelmezhez vettem és használtam, de volt még bőven maradék.
The result of the kcwc week's sixth day is this dress for my little girl. I made the pattern with modifying another dress's pattern, and the apple pocket is our own idea. Our, because I had two ideas, apple and heart motifs, and my daughter decided on the apple. I used polar fleece that is a very friendly fabric to sew as it does not need finishing off the edges. On the other hand it is very friendly to wear in this chilly autumn weather. Originally I bought the fabric to make a tiger costume, but after finishing it a few years ago, quite a big piece was left in my stash waiting for being sewn.

kcwc harmadik nap - kcwc day three

Köszönöm mindenkinek a kedves szavakat, sokat jelentenek. Remélem jobb időszak következik, de, hogy én is megpróbáljak tenni valamit ennek érdekében úgy döntöttem csatlakozom az ezen a héten zajló kcwc kezdeményezéshez (kids clothes week challenge kb.= gyerekruhák hetének kihívása), aminek a lényege, hogy minden nap ezen a héten legalább egy órát gyerekruha szabásminta készítéssel, vagy varrással, kötéssel, horgolással töltsünk. Mivel lenne mit készítenem és ösztönző, hogy sokan csatlakoztak szerte a világban, emellett jó hatással is van rám, ha csinálok valamit..eltereli a figyelmet és természetesen nagy öröm, ha kész van és még a gyerekeknek is tetszik. Elsőként varrtam két melegítőnadrágot a két nagyobb fiúnak, mert a nyáron nyúltak mindketten és kinőtték az eddig használt darabokat. Volt még itthon maradék tréningruha anyagom, a belül bolyhos, meleg fajtából, ami pont ideális. Az egyedüli nehézségnek nevezhető, de persze közel sem bonyolult feladat az volt, hogy a kékből nem volt megfelelő hosszúságú darab, így toldani kellett a szárakat. A hátulja sima, mert az eleje vagy hátulja hosszban is ráfért az anyagra, úgy döntöttem az elején lesznek a varrások, abból kiindulva, hogy láttam már direkt, nem anyaghiány miatt így készült darabokat, sőt, ha emlékeztek a halásznadrágokra, azoknak is hasonló  a szabásuk...burda szabásminta alapján.
Ezeket most saját szabásminta alapján varrtam.

Thank you for your kind words, they mean a lot to me. I hope that better time is coming in my life and to make the days a bit happier by myself, too  I decided to join the kcwc event this week. It means spending every day at least an hour either with pattern making, sewing, knitting or crocheting for children. Besides there are a lot of plans to make for my kids it has a really good effect as well: not to focus on problems and bad things but to create something new. The first two were two pants for my bigger boys, because they grew a lot during summer and needed new training pants. I had fabric remnants at home and they were really perfect as they were the warmer type of fabric. The only little difficulty was I had to cut the front panels of the blue one from two pieces, because the fabric was not long enough. It is similar in this way to the pattern of the pants I made for summer but this time I used my own pattern.

bejelentkezés sorsolással - popping in with the winner

Többeknél olvastam már, hogy nehézségek, szomorúság és egyéb dolgok miatt nem jelentkeznek mostanában. Sajnos ez nálam sincs másképp, de mivel itt, ahogy a bemutatkozásban is írtam örömteli dolgokról szeretnék írni, most inkább hallgatok.
Sorsolni viszont szerettem volna már és ma meg is tettük a legkisebbel, úgyhogy gratulálunk a nyertesnek!! Kérlek vedd fel velem a kapcsolatot, hogy el tudjam juttatni a párnádat!

Somehow it is the time of sadness and troubles in our family. This is why I rather keep in quiet here as my goal is to share happy moments. But I wanted To choose a winner for the pillow giveaway, so today my smallest pulled  a name! Congratulations!