párnahuzat ruha - pillowcase dress

Biztos vagyok benne, hogy sokatoknak ismerős a párnahuzat ruha. Többféle variációban is létezik, én ezúttal az elöl-hátul gumis típusút próbáltam ki. A párnahuzat egy kifejezetten szétszabdalásra szánt ágyneműhuzat részeként került beszerzésre, mivel egy akció keretében 2 garnitúra ágyneműhuzatot lehetett egy áráért kapni. A paplanhuzatra is szükségem van egy másik tervnél, azt is szét kell majd vágnom hozzá, de előbb a párnahuzatot használtam fel, mert az gyorsabban megvalósítható volt. A másik garnitúra ágyneműhuzat pedig  KicsiLányé lesz. Ha vannak hasonló terveitek, akkor most is ajánlom az Ikea kínálatát (én is ott vettem a kettőt egy áráért), mert most minden ágyneműre van engedmény aug. 17-ig. Egy leírást is készítek ennek a ruhának az elkészítéséhez, a fázisfotóim megvannak, csak szövegeznem kell, de próbálom minél előbb megosztani.

És itt szeretnék mindenkinek köszönetet mondani, aki olvas, megjegyzést hagy, mert ma egy éve írtam meg az első bejegyzésem és azóta gyűlnek az olvasók, a megjegyzések, amiknek mindig nagyon örülök. Igyekszem is válaszolni, és köszönöm, ha továbbra is itt vagytok, sokat jelent ez nekem, sok bátorítást kapok ezáltal. 
I am sure that lots of you know the so called pillowcase dress. I made the version with elastics in front and back parts from a new pillowcase because there was a "you get 2 bed linens for one price" in IKEA. I bought them because my daughter needed a new bed linen and on the other hand I needed a big fabric for another project. Though I sewed the dress first, because it was easier and quicker. I am making a tutorial for it, too, but at the moment I have only the photos, I have to write the text for it. As soon as possible I will share here.

And this is the time to say thank you for all who read my blog and leave comments, because it was just one year ago  when I wrote my first post here. It means a lot for me to get comments and have readers, I get a lot of encouragement through it. Thank you for all!

egészen a saját szoknyám - my very own skirt

A piros kendőmintás anyag nagyon megtetszett a kislányomnak (mint nekem, amikor megvettem 1 - másfél éve ezt a darabot) és gondoltunk egyet, nekiláttunk szoknyát varrni belőle. De hogy egészen a sajátja legyen ezúttal ő készítette egyedül a szabásmintát, majd az anyag kiszabásában segítettem neki, és persze a varrásban is, de ő is sokat dolgozott rajta. Örömteli közös varrás volt és a végeredmény is kellemes, szellős, szerintem még pár évig hordható darab lett. (Ebből a könyvből dolgoztunk :) .) A hozzá viselt, szintén ebből az anyagból készült kendőt még tavaly nyár elején varrtam.
The fabric with kerchief pattern became one of my daughter's favourite (like it had become my favourite when I had bought it 1 or one and a half year ago), so we decided to sew a skirt from it. To be her very own skirt she copied and cut the pattern alone then I helped a bit with cutting the fabric and sewing, but she had a lot of work in it, too. It was fun to work together, and the result is a summery skirt that I am sure to fit for a few years on. (We used this book :) .) The kerchief worn to it is from the same fabric and I sewed it about a year ago.

a természet ajándékai - gifts of Nature

Ebben az elég esős nyárban a növények igencsak jól érzik magukat. Szép a természet. És nemcsak hogy szép, de sok apró csoda felfedezésén kívül bőséggel osztogat ajándékokat is. Gombászni, szedrezni voltunk..és az eredmény nem maradt el. A szemerkélő eső ellenére is nagyon élveztük, nemcsak az együtt töltött időt, a sok virágot, kis bogarat, hanem a természet által terített asztalt is. Mindenki lelkesen figyelte mikor bukkan fel egy következő gomba, vagy egy szép szederbokor. Végül, ha nem is roskadásig, de mondhatom, hogy tele kosarakkal érkeztünk haza és a végeredményt élvezzük. A rántott őzlábgomba azonnal elfogyott, szedres lepénynek van még némi maradéka, amit sikerült is megörökítenem és finom gombapörkölt, ami a holnapi ebédünk lesz.
Szép hétvégét mindenknek, élvezzük ki a szokásosnál hűvösebb nyarat is!
This wet and cool weather is good for Nature. Everything is so nice  we can find many little beautiful creatures, and on the top of it many edible gifts...such as different mushrooms and the "oh so delicious" blackberry. We went for a short trip and picked them, so we are enjoying now these gifts. Lepiota aspera in breadcrumbs were immediately eaten, we have a bit leftover from the blackberry pie that I could take a photo of and we are going to eat mushroom stew with dumplings tomorrow for lunch.
Have a nice weekend! 

kifordítós - turn it out

Régóta tetszik nekem ez a nadrág, de a könyv, amiben a leírás és szabásminta található nincs meg nekem. Most viszont láttam megint itt és úgy gondoltam mégiscsak megvarrom talán magam is tudok már szerkeszteni hozzá egy mintát. Csak piros anyagom volt itthon, amiből most megvarrhattam, de talán egy kicsi fiúnak ez nem baj..igazából nem is  a pirossal, hanem a másik anyaggal voltam bajban, mert csak egy kendőmintásom volt, ami passzolt hozzá. A kislányom szerint ez így nagyon lányos, de a legkisebbemet ez nem zavarja és az, hogy 2 oldalú tényleg nagyon praktikus. Ha egy kis folt kerül rá, csak kifordítjuk. Most már, hogy van használható szabásmintám majd fiúsabb színkombinációból is megvarrom, lehet, hogy majd csak őszre és flanellből, hogy duplán is melegítsen....bár ebben az időjárásban sosem tudni mikor milyen hőfok várható, lehet, hogy kellene még egy nyáriasabb is azért???
I liked these pants when I first saw them here but as I did not have the book with the pattern and description I did not sew it. But I saw them again here and decided to make a similar pattern and sew it for my little boy this time. It turned out like this. My daughter thinks it is too girly, but I had only red fabric that was big enough and had only another red with this kerchief like pattern. In spite of my daughter's thoughts we like it very much it is real practical, if a little spot get to one side we just turn it out. I think as I have my own pattern now, I will make more, maybe only for autumn, but perhaps it would be good to sew from more boyish fabric for a summery one, too...